30 Dagen Billen Challenge

In 30 dagen werken aan strakke, sterkere billen met oefeningen die je thuis kunt doen, zonder gebruik van materiaal. Dat is de challenge die we hebben opgezet, en jij kunt vanaf morgen meedoen! 

30 Dagen Billen Challenge

Het idee achter de challenge is dat iedereen wel wat meer aan zijn bilspieren kan werken, het zijn immers belangrijke spieren die voor veel kracht en stabiliteit in het lichaam zorgen. Bovendien is er voor veel meiden een grote wens om wat strakkere billen te krijgen, helemaal nu de zomer er bijna aankomt.

Er is enorm veel belangstelling voor de 30 dagen Billen Challenge, sinds we verteld hebben op Facebook en Instagram wat we gaan doen hebben inmiddels maar liefst 800 mensen zich aangemeld! Waarmee onderscheidt deze challenge zich van de talloze andere challenges die er zijn voor je billen en buikspieren?

Binnen 2 minuten na bekendmaking was er een (zeer terechte) opmerking van iemand op Instagram dat veel van de challenges die je ziet weinig resultaat opleveren doordat er niet naar voeding en lifestyle wordt gekeken. Hier zijn we het helemaal mee eens, en daarom willen wij het juist anders doen.

Het krijgen van strakke billen komt neer op het opbouwen van spierweefsel en het verliezen van lichaamsvet. Beiden kunnen alleen gerealiseerd worden wanneer je je voedingspatroon aanpast en je voldoende rust hebt. Zouden we ons alleen richten op het doen van oefeningen dan bereiken we lang niet zoveel resultaat als wanneer we ook de andere pijlers meenemen.

Bovendien geven we je gevarieerde oefeningen die effectief zijn en hebben we een keuze gemaakt voor de allerbeste oefeningen die je kunt doen zonder materiaal. We gebruiken géén oefeningen die riskant zijn voor je rug- en nekspieren wat we helaas wel veel zien bij andere challenges. Kortom: we hopen dat we een leuke en resultaatgerichte 30 dagen tegemoet gaan!

Hoe gaan we te werk?

Elke ochtend om 7 uur komt er op de Smartass Facebook pagina een nieuwe oefening te staan met foto en instructies. Ergens die dag voer je de oefening uit zoals beschreven waarna je de volgende ochtend een nieuwe oefening vindt op de pagina. (Vergeet niet om de FB pagina te liken!)

In de tekst bij elke oefening vind je tevens regelmatig tips en adviezen voor een goed voedingspatroon en gezonde lifestyle. We helpen je om te kijken naar wat je eet en ook waarom je bepaalde dingen doet in je leven.

Deze challenge levert je niet alleen resultaat op gedurende de 30 dagen maar helpt je ook om later beter te trainen en op een andere manier naar jezelf en je gedragspatronen te kijken.

Wat voor resultaat kan ik verwachten?

We willen realistisch zijn en vertellen je daarom dat je in 30 dagen geen grote lichaamstransformatie kunt waarmaken. Met loze beloftes van een ronde kont terwijl je nu nog platte billen hebt of 2 kledingmaten kleiner in iets meer dan 4 weken schiet namelijk niemand iets op.

Daarentegen kun je, gecombineerd met de tips en adviezen voor je voeding en lifestyle, wel goede progressie verwachten in je zelfbeeld, vetverlies en eetpatroon. Je billen zullen daadwerkelijk sterker en strakker worden en dit zal effect hebben op je lichaamshouding en wellicht fysieke klachten kunnen verminderen

We gaan je helpen met het uitbreiden van de kennis over oefeningen voor je billen die je thuis kunt doen zodat je ook op lange termijn succesvol kunt zijn.

Er zijn sommige oefeningen waarvoor je buiten je comfort zonde dient te treden. Perfect, want hierdoor kun je groeien als persoon én mooie resultaten bereiken. Vergeet niet om er vooral plezier in te hebben want dingen die je leuk vindt om te doen gaan je beter af en hou je langer vol!

We hopen dat je er zin in hebt om morgen (maandag 2 juni) aan de slag te gaan! Laat je enthousiasme gerust blijken onderaan dit artikel en als je vriendinnen wilt uitnodigen om mee te doen tag ze dan gerust in de reacties!

Uiteraard is het raadzaam alleen deel te nemen aan de challenge indien je geen blessures hebt. Raadpleeg altijd een arts om er zeker van te zijn dat je veilig aan de slag kunt gaan.

Reacties