Vaak gestelde vragen over het Smartass concept

Train ik met Smartass alleen mijn billen? Hoe vaak per week moet ik trainen? Waarom is Smartass geschikt voor mij?

Op de meest gestelde vragen omtrent Smartass vind je hier de antwoorden.Heb ik persoonlijk contact met een personal trainer?

Nee. SmartAss is geheel online en zowel je voedingsadvies- als je trainingsschema’s zijn afgestemd op je persoonlijke doelstelling. De zeer uitgebreide lifestyle coaching via e-mail, video en sms zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en je resultaten duurzaam zullen zijn. Veel gestelde vragen worden periodiek behandeld via video en blogposts.

Hoe lang kan ik lid blijven van SmartAss?

Je kunt bij SmartAss blijven zolang je wilt! De maximale duur van een lidmaatschap is op dit moment 6 maanden. Is deze periode afgelopen en je hebt honger naar meer, dan zal je de mogelijkheid worden gegeven om de samenwerking te verlengen.

Hoe vaak per week moet ik trainen?

De frequentie van het aantal trainingen bepaal je zelf aan de hand van je mogelijkheden en persoonlijke voorkeur. Binnen SmartAss kun je kiezen voor een trainingsprogramma voor 2, 3 of 4 dagen per week.

Ik heb geen lidmaatschap bij een sportschool. Kan ik jullie trainingen thuis uitvoeren?

Om goed resultaat te verkrijgen is het noodzakelijk om met voldoende weerstand te kunnen trainen. Je lichaamsgewicht is in sommige gevallen genoeg om een oefening te doen, maar in het overgrote deel heb je echt materiaal nodig. Voor het maximale effect zul je dus een sportschool moeten bezoeken.

Ik weet nog niet zeker of ik wel voldoende gemotiveerd ben om succes te bereiken met jullie programma. In het verleden haakte ik na een paar weken trainen weer af. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik na de eerst periode nog wel blijf trainen?

Hier hebben we rekening mee gehouden. Door met je in contact te blijven door middel van e-mail/video (in de toekomst via sms) zorgen we ervoor dat je af en toe dat steuntje in je rug krijgt. Mentale coaching is belangrijk om ervoor te zorgen dat je motivatie goed blijft, hierdoor zullen je resultaten duurzaam zijn.

Ik wil niet te gespierd worden, kan ik dan wel zoveel krachttraining doen?

Jazeker. Veel vrouwen zijn bang om een gespierd uiterlijk te krijgen van krachttraining, maar dit is niet nodig. Lees in deze blogpost waarom.

Is dit programma alleen voor vrouwen?

Smartass is gericht op vrouwen, zowel wat betreft voeding als trainingsmethoden. Toch kan Smartass goed werken voor mannen. Vooral wanneer je als man nog niet erg ervaren bent in krachttraining zal je de voordelen van Smartass training goed merken.

Is er een leeftijdsgrens verbonden aan Smartass?

Vanaf 16 jaar mag je deelnemen aan Smartass. Door de deskundige begeleiding in zowel voeding als training zal je veilig te werk gaan. Bovendien is door je keuze te maken op professionele wijze aan de slag te gaan, al duidelijk dat je serieus genoeg bent om zelfstandig je trainingen te volbrengen. Hanteert je sportschool echter andere regels, dan zal je je hier waarschijnlijk aan moeten houden.

Kan ik bij SmartAss een voedingsschema aanvragen?

Nee, bij SmartAss werken we niet met kant-en-klare voedingsschema’s. We vertellen je uitgebreid waarom je het best op een bepaalde manier kunt eten, en hiermee bouw je zelf de kennis op om doelgericht aan de slag te gaan. Dit levert duurzaam resultaat op omdat je op eigen benen leert staan. Bovendien hebben we een flinke database met heerlijke recepten waarmee je inspiratie op kunt doen.

Mijn billen waren vroeger erg gespierd, maar ik ben geen 18 meer. Op mijn leeftijd kan ik toch geen goede resultaten meer verwachten?

Binnen Smartass gaan we uit van de gedachte: je wordt oud door je oud te gedragen. Blijf je je lichaam goed gebruiken dan zal je merken dat spiermassa niet zo snel afneemt, vergeleken met wanneer je niks meer doet . Wellicht heb je je lichaam de afgelopen jaren minder ‘belast’ met training en beweging? We gaan uit van het principe use it or lose it, wanneer je weer begint met trainen komt de kwaliteit van spieren snel weer terug.

Mijn vriendin en ik willen beiden deelnemen aan het programma. Kunnen we één account gebruiken om zo kosten te besparen?

Dit is niet verstandig. Binnen Smartass streven we naar maximaal resultaat en daarom is het belangrijk dat je trainingsprogramma en voedingspatroon op jouw individuele doelen is afgestemd. Iedereen is anders, en de screening en behoeftebepaling aan het begin van het programma is cruciaal om voor jou specifiek de juiste adviezen te kunnen geven.

SmartAss belooft mooie, ronde billen. Wat als ik ook mijn bovenlichaam wil trainen?

Het bovenlichaam krijgt binnen ons concept ook veel aandacht. In elk trainingsprogramma wordt aandacht geschonken aan het trainen van het gehele lichaam. Echter ligt de grootste focus op het trainen van de billen. Je zult echter ook een gespierder, slanker bovenlichaam krijgen.

Wat maakt SmartAss anders dan andere online personal training programma’s?

Smartass is specifiek voor vrouwen én legt de focus op het trainen van je billen. We bieden een compleet pakket aan waarbij je advies krijgt op het gebied van training, voeding en lifestyle. Door met Smartass aan de slag te gaan zal je niet alleen meer resultaat ervaren, maar leer je ook waarom deze manier van fitness goed voor je is. ‘Motivation trough education’.

Wie zit er achter het Smartass concept?

Mart Jansen, oprichter en eigenaar van Fitsmart Personal Training, heeft Smartass ontwikkeld. Omdat hij een grote behoefte zag bij vrouwen om mooie, ronde billen te krijgen maar helaas weinig resultaat, heeft hij het perfecte systeem om mooie resultaten te behalen opgezet.

Model vragen