5 Dingen Die Je Niet Moet Doen Tijdens De Hip Thrust

De Hip Thrust wordt ook wel de koninging onder de bil oefeningen genoemd. Terecht, maar toch kunnen er dingen gebeuren die je liever anders wilt zien. Bij dezen 5 dingen die je niet moet doen tijdens de hip thrust.

5 Dingen Die Je Niet Moet Doen Tijdens De Hip Thrust1.Starten met een volle blaas. 

Voordat je met je warming-up begint kun je het best even naar het toilet gaan. En na de warming-up nogmaals. Is de hip thrust niet de eerste oefening die je doet? Dan is het raadzaam om nog even snel te plassen na de voorgaande oefening. Hip thrusting met een volle blaas is zo ongeveer de grootste opgave die je kunt hebben in de sportschool. De druk van de barbell doet je geloven dat er ónmogelijk een toilet dichtbij genoeg kan zijn om te voorkomen dat je een natte vloer achterlaat. 2.Oogcontact maken.

Dat is natuurlijk vragen om problemen. Blijf daarom recht vooruit kijken, richt je ogen op het plafond of bekijk desnoods de binnenkant van je ogen. Als je tijdens de hip thrust ook maar één moment de blik van die creepy kerel vangt dan is het hek van de dam en zijn de consequenties niet te overzien. 


Creepy Hip Thrust Fan3. Een stability ball of BOSU gebruiken

De Hip Thrust is een oefening waarbij je een stabiele ondergrond nodig hebt. Zodra je gewicht gaat gebruiken is het dus ‘not-done’ om je rug op een Bosu ball of Swiss ball te plaatsen. Neem een drukbankje of step om ervoor te zorgen dat je veilig kunt thrusten.

Hip Thrust op Swiss ball

4. Alleen maar 12+ herhalingen maken

Vrouwen hebben helaas de neiging om altijd veel herhalingen te maken. Dit is zonde want je bilspieren bestaan voor ongeveer de helft uit fast-twitch spiervezels. Dat wil zeggen dat je ze moet trainen met grote weerstand en weinig herhalingen om ze te kunnen laten groeien. Blijf je altijd maar veel herhalingen maken met de hip thrust dan beperk je je progressie behoorlijk. Doe dus regelmatig 4 tot 8 herhalingen, sets van 3 of zelfs meerdere sets van 1 of 2 zware herhalingen.5. Altijd vrolijk blijven kijken

Je ‘pretty’ face is leuk wanneer je bij Sinterklaas op schoot zit en je zonden wilt ontkennen maar in de sportschool heb je er vrij weinig aan. Wanneer je de zware gewichten gaat gebruiken uit nummer 4 hierboven is het normaal dat je je gezicht niet meer in de plooi kunt houden. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om met hoge intensiteit nog lief te blijven lachen. Gewoon door de zure appel heen bijten dus en het mag best gezien worden ;-)Linda laat hier het goede voorbeeld zien. 4x90 kilo Hip Thrust even zonder pretty face.

Met behulp van dit artikel kun je weer met goede moed de sportschool in. Mooie resultaten liggen op je te wachten en bovendien zorg je met het voorkomen van deze fouten voor een veilige, leefbare sportomgeving! ;-)Reacties