Annemans ervaringen – Als blikken konden doden!

Mannen die je aanstaren, die opdringerig overkomen, die net iets te dichtbij komen staan. Priemende blikken, een uitnodiging voor een afspraakje, en ze denken vast en zeker dat jij hier niet thuishoort. Klinkt dit bekend in je oren? Dit zijn zomaar wat gedachten die in het hoofd van veel vrouwen spelen in de sportschool, maar die zeker niet op de waarheid zijn gebaseerd! 

Annemans ervaringen – Als blikken konden doden!

Deze gedachten gingen ook door mijn hoofd toen ik voor de eerste keer (of keren) een deadlift uitvoerde en gewichten zwaarder dan 10 kg door de sportschool sjouwde. En maar hopen dat er naast mij andere vrouwen kwamen staan, zodat ik niet de enige was die zich in het ‘krachthonk’ durfde te begeven! Ik moet eerlijk toegeven dat ik weleens naar huis ben gegaan, toen ik erachter kwam dat zeker 90% van de sportschool op dat moment bevolkt werd door mannen. Triest, als ik er zo over nadenk. Maar als ik mijn vriendinnen en anderen uit de gym mag geloven, ben ik hier niet de enige in. Hier moet verandering in komen. Lees hier waarom mannen juist naar jóu kijken in de sportschool, en waarom jij trots mag zijn op je prestaties!`

1. Mannen vinden vrouwen die aan krachttraining doen juist stoer!

Ga eens na bij jezelf, waarom kijk jij naar iemand in de sportschool? Vaak omdat je geïnteresseerd bent in de manier waarop anderen trainen, of dit nou mannen of vrouwen zijn. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik best jaloers ben op de uitvoering van anderen, en hier ook zeker wat van opsteek. In de sportschool ben je ook om van elkaar te leren, en om elkaar te helpen.

2. Het gaat om jóuw lichaam, niet om dat van een ander!

Als je je toch wat ongemakkelijk voelt en het liefst zo snel mogelijk weg zou willen rennen, bedenk dan dat het om jouw lichaam gaat. Jij traint voor jezelf, om lekkerder in je vel te ziten en zelfverzekerder te worden. Er zullen vast veel anderen zijn die nét wat strakker zijn, of net wat zekerder van zichzelf. Maar ook zij zijn ooit begonnen zoals jij, en hebben laten zien dat concentratie in de sportschool zich uitbetaalt. Probeer op jezelf te focussen, en ga voor je eigen resultaat, niet voor dat van een ander!

3. Op het moment dat jij ziet dat mannen naar jou kijken, kijk je dus ook naar hen! (En ben je dus niet volledig gefocust op je sport… )

Stiekem ben je zelf vast ook best geïnteresseerd in wat anderen doen in de sportschool, en kijk je regelmatig naar anderen. Hier is niks mis mee, maar bedenk wel dat mannen (en andere vrouwen) dit ook doen! En: blijkbaar zit je niet helemaal lekker in je oefening… Ik ben er inmiddels wel achter dat een goed uitgevoerde squat of seated pulley row niet de ruimte laat om me met anderen te bemoeien. Een volledige focus is één van de keywords als het gaat om het bereiken van een optimaal resultaat. Concentreer je op jezelf en je zult het zien in de spiegel!

4. Zie het als een compliment: blijkbaar vinden ze het waard om naar jou te kijken!

En als laatste, zie het gewoon als een compliment! Blijkbaar heeft SmartAss jou al goed op weg geholpen naar die strakke billen of mooie armen, en zijn de mannen hier misschien wel jaloers op (of misschien zouden ze je inderdaad wel op een date willen vragen!). En bovendien, als er een knappe man de sportschool in komt lopen wil ik ook nog weleens mijn hoofd draaien.. volgens mij is dit gewoon menselijk!

Trek je dus vooral niks aan van wat anderen eventueel, heel misschien, mogelijk, wellicht van jou zouden kunnen vinden, en ben trots op jezelf! Jij gaat de challenge aan en durft aan jezelf te werken. Dat is waar mensen pas écht jaloers op kunnen zijn!

Reacties