Annemans ervaringen - De weg naar succes in 4 stappen!

Op internet word je er misschien wel gek van, en zeker op social media: een overload aan informatie wat betreft gezondheid. Overal lees je over nieuwe manieren van afvallen, de gezondheidsadviezen vliegen je om de oren en je hebt eigenlijk nog steeds geen idee hoe je het zelf moet aanpakken. De één heeft het over superfoods, de ander eet alleen maar biologische producten en je kent vast een aantal mensen die vegetariër of zelfs veganist zijn. Ik kan me voorstellen dat je af en toe niet meer weet wat voor jou goed en gezond leven is! 

Annemans ervaringen - De weg naar succes in 4 stappen!

Bedenk dat de weg naar succes geen rechte lijn is, maar dat het met vallen en opstaan gaat. The Times of India heeft onlangs een onderzoek gedaan naar wát er nu voor zorgt dat mensen lekkerder in hun vel zitten en hun ‘weg naar succes’ kunnen volgen. Hierbij kwam vooral naar voren dat ‘working hard’ pas werkt voor jou als je daarbij ook ‘working smart’ toepast. En dat is iets waar wij bij SmartAss natuurlijk ook vanuit gaan! Bekijk onderstaande tips om te zien of jij al op de goede weg bent naar succes!

1. Sta zo vroeg mogelijk op

Om maar meteen te beginnen met de lastigste. Tenminste zo zie ik dat, en met mij vast nog vele anderen. Vroeg opstaan is niet een van mijn meest favoriete dingen in het leven, hoewel ik, als ik vroeg ben opgestaan, enorm kan genieten van de vroege ochtend. Vooral als ik de deur uitga en er nog bijna niemand op de weg te zien is, vind ik dat rustgevend en geeft het mij veel energie voor de dag die komen gaat. Maar wanneer mijn wekker gaat, kan ik dat fijne gevoel meestal niet direct oproepen…

Maar waarom is vroeg opstaan nu zo goed voor je? Dat is eigenlijk heel simpel: ’s ochtends zijn zowel je lichaam als je hersenen super actief en fris! Na een goede nachtrust is je lichaam zo geprogrammeerd dat het aan de slag wil, en daar moet je gebruik van maken.

Hierna volgt een blog die geheel gewijd is aan de voordelen van vroeg opstaan, en hoe ook jij dit kan doen (ook al ben je een slechte slaper of houdt je absoluut niet van vroeg opstaan!).

2. Besteed tijd en aandacht aan je verzorging!

‘Lekker in je vel zitten’ heeft absoluut niet alleen met je looks te maken. Wanneer je tevreden bent met jezelf en zelfvertrouwen uitstraalt, heb je het halve werk al gedaan. Besteed gewoon eens wat tijd aan het kopen van producten die jij mooi en fijn vindt, en plan een avondje in waarin je tijd hebt om wat kleding te passen die je al lang niet meer aan hebt gehad, en ga lekker in bad of onder de douche en gebruik de zojuist aangeschafte producten. Grote kans dat je je hierna een ander mens voelt, en dit zal je uitstralen!

3. Ga trainen!

En dit kunnen we natuurlijk niet vaak genoeg benadrukken: ga trainen! Natuurlijk lees je dit heel vaak in allerlei tijdschriften en op internet, maar er is ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van sporten. Vroeg opstaan en dan lekker gaan trainen is de beste manier om je dag te beginnen.

Niet alleen het trainen op zich geeft je een goed gevoel, ook het sterke lichaam dat je kweekt zorgt ervoor dat jij veel beter in je vel zit. In de wereld van nu heeft iedereen te maken met veel stress, druk en vaak ook tijdsnood. Door deze tijdsnood laten een hoop mensen hun dagelijkse beweging achterwege, niet beseffend dat dit juist averechts werkt. Om goed met stress om te kunnen gaan, heb je een sterk lichaam en een sterke geest nodig. Een krachtig en goed getraind lijf zorgt ervoor dat je (letterlijk) stevig in je schoenen staat en de wereld aan kunt. Heel belangrijk om al die prikkels en druk die je gedurende de dag te verwerken krijgt, aan te kunnen!

4. Eet genoeg en gezond

Ook een cliché, maar o zo belangrijk. Over gezond eten is al veel bekend, en je hebt misschien al een aantal producten die goed voor jou werken en waar je je lekker bij voelt. Maar toch zijn er schrikbarend veel mensen die na een maaltijd hartstikke moe zijn en het liefst een dutje zouden doen. Ook buikkrampen en hoofdpijn zijn kwaaltjes die veel mensen ervaren na een maaltijd. Dit is toch eigenlijk te gek voor woorden, aangezien voeding er juist voor moet zorgen dat je weer genoeg energie hebt om een paar uur flink aan het werk te kunnen!

Helaas is het moeilijk om voor de hele wereld hét juiste voedingsadvies te geven. Zo verschillend als mensen zijn, zijn ook de ‘juiste’ producten voor ieder mens. We hebben allemaal andere behoeften en voorkeuren, en het is daarom een beetje spelen met welke voeding bij jou past. Ik vind bijvoorbeeld kwark met zaden en noten in de ochtend heerlijk om te eten, maar dit kan ik echt alleen eten als ik geen drukke ochtend voor de boeg heb. Als ik ’s ochtends wil hardlopen of krachttraining wil doen, krijg ik zo’n ‘klotsbuik’ van de kwark dat ik mijn workout al snel voor gezien houd. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Bekijk welke voeding bij jou past, en zie wat dit met je gezondheid doet!

Ben je benieuwd naar welke voordelen vroeg opstaan met zich meebrengt, en wil jij weten hoe je dit zelf kunt aanpakken? Houd de SmartAss pagina en de website in de gaten, deze blog verschijnt binnenkort!

Reacties