Annemans ervaringen – Why I love SmartAss, and you should too!

Welkom bij deze nieuwe blog! ‘Annemans ervaringen’ gunt jou, als (toekomstige) SmartAss gebruiker of als krachttraining fanaat, een kijkje achter de schermen en gaat in op alle leuke, moeilijke, motiverende, demotiverende en andere aspecten waarmee je als sporter te maken krijgt. Ik zal natuurlijk mijn ervaringen met het programma en alle bijbehorende onderdelen met jullie delen, evenals input van deelnemers van het SmartAss programma en tips/aanmerkingen van andere geïnteresseerden. Hoe meer ervaringen, hoe beter! 

Annemans ervaringen – Why I love SmartAss, and you should too!

Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Anne, sinds anderhalf jaar communicatief medewerker bij Fitsmart, en sinds 2 weken ook een SmartAss gebruiker. Helaas ben ik een beetje laat gestart door een blessure, maar sinds iets meer dan 2 weken ben ik fanatiek aan de slag gegaan met SmartAss, en het bevalt me tot nu toe heel goed. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de ervaringen van de andere deelnemers, en natuurlijk ook naar de vragen/opmerkingen/tips/ideeen van de mensen die SmartAss volgen via social media!

Maar waarom deze blog?

Naast alle informatie, artikelen en blogs die SmartAss al wekelijks voor jullie op facebook en op de website deelt, leek het mij een goed idee om ook deze blog op te zetten? Maar waarom dan? Dat is eigenlijk heel simpel. De informatie die tot nu toe beschikbaar is gemaakt gaat veelal in op specifieke oefeningen, voeding en natuurlijk het wel en wee van strakke billen. Mij lijkt het nu juist interessant om, naast deze nuttige en inhoudelijke informatie, een blog te wijden aan het delen van tips en ervaringen. Zo laten we zien wat het daadwerkelijk is om met SmartAss aan de slag te zijn.

Als SmartAss gebruiker herken je waarschijnlijk wel het motiverende aspect van het programma. Het geeft je een stok achter de deur, en je wilt graag alle trainingen volbrengen. Toch kan online begeleiding misschien niet altijd garant staan voor perfecte motivatie; het moet uit jezelf komen. Voor mij brengt SmartAss nu, na 2.5 week, in elk geval genoeg motivatie om naar de sportschool te gaan en mijn spieren aan het werk te zetten. En niet alleen mijn spieren zijn er blij om, ook mijn humeur! You’re only one workout away from a good mood!

En de meiden die SmartAss (nog) niet gebruiken, maar die wel geïnteresseerd zijn in krachttraining, hebben waarschijnlijk ook wel te maken met dit ‘motivatie-aspect’. Denken jullie dat online begeleiding ervoor kan zorgen dat je meer gemotiveerd bent om aan je lichaam en je gezondheid te werken?

Why I love SmartAss

Zoals ik al eerder zei, ben ik nu 2,5 week bezig met SmartAss. Ik train 3 keer per week, en heb vandaag mijn zevende training afgerond. Ik kan dus nog niet veel zeggen over mijn ervaringen op de lange termijn, maar wel al een hoop over de afgelopen 2 weken. Al sinds ik in aanraking kwam met fitness, ben ik (zoals zovelen) vaak op internet op zoek gegaan naar trainingsschema’s. De ene na de andere site kwam ik tegen, waar veel standaard schema’s op te vinden zijn. Dit vond ik dan meestal één keer leuk, maar halverwege de training vond ik een oefening moeilijk uit te voeren of ik kreeg snel last van mijn rug. Dit was dus 3x niks, en de resultaten waren ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Wat maakt SmartAss dan zo anders voor mij?

De filmpjes en de persoonlijke begeleiding zijn veruit de grootste voordelen! Wanneer ik even niet weet hoe een oefening ook alweer precies moet worden uitgevoerd, hoef ik alleen maar even mijn telefoon erbij te pakken en bekijk ik het filmpje. De filmpjes zijn super duidelijk uitgevoerd en gefilmd, waardoor ik, als ik in de spiegel kijk, een goed beeld heb van hoe ik de oefening uitvoer. Dit is voor mij absoluut het nummer 1 pluspunt van SmartAss!

Deze blog zal wekelijks terugkeren, en zal ingaan op zowel mijn ervaringen met SmartAss, als die van anderen. Tot volgende week,

Anne.

Keep calm and squeeze the glutes!

Reacties