​Bilspierkwartier in plaats van buikspierkwartier

Bijna iedereen weet wel dat het weinig zin heeft om mee te doen aan het buikspierkwartiertje. Je buikspieren trainen heeft geen effect op het verbranden van buikvet, en bovendien zijn de buikspieren maar weinig vatbaar voor hypertrofie. Toch doen mensen graag wat oefeningen in een groepje. Lekker samen verzuren, door de zure appel heen bijten maar stiekem donders goed weten dat al die crunches en sit-ups je nog wel eens zuur kunnen opbreken. 

​Bilspierkwartier in plaats van buikspierkwartier

Is het de gezelligheid of toch de hoop dat het iets oplevert? Erg resultaatgericht of doeltreffend is het in elk geval niet, dus ze zouden prima afgeschaft kunnen worden die lesjes voor je buikspieren.

Je bilspieren daarentegen zijn grote spieren, die kracht, stabiliteit en power geven aan het lichaam. In het dagelijks leven worden ze maar weinig gebruikt en het is een heel goed idee om ze elke dag even flink wakker te schudden. Waarom kent de sportschool geen bilspierkwartier?

De voordelen van het bilspierkwartier ten opzichte van het buikspierkwartier:

  • Werken aan minder rugklachten in plaats van meer rugklachten
  • Betere lichaamshouding in plaats van werken aan een slechte lichaamshouding
  • Meer power ontwikkelen
  • Geen getrek aan je nek, maar lekkere verzuring in je billen
  • Sterkere heupen en knieën krijgen, en hierdoor minder blessures
  • Een sterk, sexy lichaam ontwikkelen

Zelfs Microsoft Word herkent het woord bilspierkwartier, dat wil zeggen dat er géén rode streep onder het woord komt te staan op het moment dat het getypt is. Dat is een mooi begin!

De innovatieve sportschooleigenaar zou er goed aan doen. Elke dag een bilspierkwartier in plaats van de nutteloze buikspierkwartiertjes. Wanneer het gaat om resultaat behalen met je leden is één van de eerste zaken die in een sportschool verandert zou kunnen worden meer focus op het trainen van de billen en minder op het trainen van de buikspieren.

Wil je meer weten over het trainen van je bilspieren of überhaupt over krachttraining? Ben je een vrouw en je wilt wel beginnen maar weet niet goed hoe? Download gratis het Ebook 'De 5 fouten die vrouwen maken bij het trainen voor strakke, ronde billen' op onze website.

Wanneer je voelt dat dit artikel waardevol is 'like' het dan of deel het zodat je er anderen mee kunt helpen!

Reacties