Hip Thrust en Pull Through: Hoe Je Je Billen Beter Traint

De Hip Thrust en de Pull Through zijn twee van de meest effectieve oefeningen om je billen te trainen. Toch worden ze vaak op een manier uitgevoerd die te wensen overlaat. In dit artikel en bijbehorende video zie je wat je kunt doen om je bilspieren beter aan te spreken. 

Hip Thrust en Pull Through: Hoe Je Je Billen Beter Traint

Wat de Hip Thrust en Pull Through zo'n effectieve bilspier oefeningen maakt is dat ze ideaal zijn om een flinke 'load' te gebruiken en je billen daarbij onder de ideale hoek belasten. De heup extensie beweging komt uitermate goed tot zijn recht en daarom worden ze binnen Smartass met succes ingezet om sterke, goed gevormde billen te kweken.

Helaas zie ik in de sportschool vaak dat beide bewegingen slecht worden uitgevoerd. Ik juich het toe dat steeds meer vrouwen (en mannen!) de oefening uitvoeren, maar het kan een stuk beter. Wil je een bepaalde spier effectief trainen, in dit geval de billen, dan dien je eerst te weten hoe de anatomie is en welke functie de betreffende spier(groep) heeft. Vervolgens bekijk je op welke manier je een oefening uit hoort te voeren en dien je de spier te 'voelen' werken.

In onderstaande video zie je de meest gemaakte fout bij het uitvoeren van de Hip Thrust en Pull Through:

Zoals je kunt zien bestaan er heel verschillende manier om beiden oefeningen uit te voeren. Het is voor een goed trainingseffect altijd zaak om met de betreffende spier zo effectief mogelijk te werk te gaan. Vaak wordt er slechts gewerkt om het gewicht van A naar B te verplaatsen, zonder de juiste intentie bij de spier te leggen.

Hopelijk heb je na het zien van deze oefening iets geleerd en kun je de eerstvolgende keer dat je in de sportschool bent zelf beoordelen hoe je techniek is. Weet je iemand die je kunt helpen met de informatie uit dit artikel vergeet het dan niet te delen!

Wanneer jij toegewijd bent aan het behalen van strakke, ronde billen dan is het verstandig om slim te werk te gaan. Smartass kan je hierbij helpen en heeft perfecte instructievideo's, lifestyle coaching en voedingsadviezen die zorgen voor meer resultaat in minder tijd. Wanneer je je nu inschrijft kun je direct beginnen!

Reacties