Persoonlijke coaching binnen Smartass!

Samen behaal je meer succes. En om jouw fitness progressie tot het volgende level te brengen hebben we 2 Smartcoaches die jou gaan motiveren, inspireren en coachen de beste versie van jezelf te worden.

Persoonlijke coaching binnen Smartass!

Bij dezen willen we je met trots voorstellen aan de 2 nieuwe lifestylecoaches binnen Smartass. De smartcoaches gaan jou als (toekomstig) deelnemer helpen om het maximale te halen uit je fitness inspanningen. Ze hebben beiden een mooie transformatie ondergaan en weten dus hoe het is om op moeilijke momenten de juiste beslissingen te nemen. Bovendien hebben ze net als iedereen te maken gehad met tegenslagen, mensen die niet meewerken en lastige vragen vanuit hun omgeving. 

Samen met jouw persoonlijke coach bereik je meer resultaat en dat is waar Smartass voor staat. Geen tijd meer verdoen in de sportschool, maar resultaatgericht te werk gaan om niet alleen fysiek maar ook mentaal de beste versie van jezelf te worden!

"Hey meiden,

Mijn naam is Vera Evers, 25 jaar oud en in januari 2013 besloot ik het roer om te gooien. In plaats van uren cardiotraining 
met onvoldoende resultaat heb ik de stap gezet om te gaan trainen bij Fitsmart. Na mijn eerste meting en het in kaart
brengen van mijn doelen ging ik aan de slag. In het begin erg zoekende in de sportschool maar door
de duidelijke schema’s en de online begeleiding werd me dit al snel eigen. Ik begon steeds meer
plezier te krijgen in het sporten. Ook het aanpassen van mijn voeding vond ik in het begin heel erg
wennen maar nu is het een leefstijl geworden. Iedere maaltijd is voor mij een feestje!
Na mijn periode bij Fitsmart ben ik doorgegaan met het Online Programma van Smartass. Iedere vier
weken had ik nieuwe schema’s, opgesteld aan de hand van mijn doelen. Zo ben ik begonnen met het
verliezen van vetmassa middels een fullbody, waarna ik na acht weken de focus heb gelegd op
een combinatie van spiermassa opbouw & verlaging vetpercentage aan de hand van Full Body
trainingen. 
Ieder mens is anders en ieder proces is dan ook anders. Mijn progressie verliep langzaam en heeft
veel ups en downs gekend, maar de lijn van resultaat loopt wel recht. Met trots kan ik na 1,5 jaar
zeggen dat ik van een maat 31 in mijn broeken naar een maat 24 ben gegaan!
Ik was niet dik maar had de vrouwelijke vormen (heupen, billen, borsten). Op mijn zwaarst woog ik 58
kilo. De een houdt van de eerste foto, de ander vind de 2e mooier. 
Krachttraining heeft mijn leven veranderd, de passie en liefde die ik ontwikkeld heb voor het trainen
kan ik niet uitleggen, maar dames het is zóóóó leuk. De transformatie van je lichaam, hoe je het
uiterste uit jezelf kunt halen maar voor mij is het allerbelangrijkste hoe ik mijn hoofd leeg kan maken!
Steeds vaker wordt ik door meiden benaderd met vragen over voeding en training. “Wat eet je op een
dag?” of “Hoe vaak train je per week?” zijn vragen die mij regelmatig worden gesteld. Ik vind het super
tof om te kunnen zeggen dat ik JOU hierin mag helpen. Samen gaan we ervoor zorgen dat je de fitste
versie van jezelf wordt! Ik heb onwijs veel zin om mijn passie voor
training en voeding met jullie te
mogen gaan delen.
Liefs Vera"
Natuurlijk stelt ook Gina zich graag aan je voor:


"Lieve dames,

ik ben Gina, de nieuwe coach binnen Smartass. Naast coach ben ik arts in spe met een grote passie voor koken. Mijn roots liggen in Griekenland, Suriname en Indonesië: lekker eten en gezelligheid zit in mijn genen en opvoeding!

Al het lekkere eten zorgde ervoor dat ik vanaf jongs af aan een mollig meisje ben geweest. Toen ik ging studeren en op kamers ging vlogen de kilo’s eraan. Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen ik 19 was: ongelukkig, onaantrekkelijk en hulpeloos. Ik had van alles geprobeerd: dieetpillen, sonja bakker, veel sporten, maaltijdvervangers: het hielp, maar het behaalde resultaat was tijdelijk. Zo schommelde ik jaren lang tussen de 65-75 kg. En keer op keer voelde het alsof ik had gefaald, wat desastreus was voor mijn zelfvertrouwen.

Pas toen ik besloot aan mijn persoonlijke geluk te werken viel het kwartje. Ik dacht altijd: als ik slank ben, dan ben ik gelukkig. En zo schoof ik de verantwoordelijkheid om me goed te voelen van me af. Bovendien maakte deze gedachtegang het dat ik me elke keer weer op een korte termijn oplossing stortte. Ook kwam het besef binnen dat ik me teveel aantrok van hoe vrouwen eruit zien in tijdschriften en dat ik me druk maakte om wat andere van mij of mijn lichaam vonden. Stap voor stap maakte ik veranderingen in mijn leven, enerzijds werkte ik aan mijn lichaam met trainingen en eetpatroon, anderzijds aan mijn zelfvertrouwen door mezelf continue uit te dagen op sociaal gebied en studie. Door stap voor stap langzaam het proces te doorlopen ben ik tot de conclusie dat fitness voor mij een holistische invulling heeft. Fitness zou je kunnen toepassen op ieder gebied van je leven: het draait om het afleggen van een reis waarbij je steeds een nieuwe eindbestemming kiest. In feite draait het meer om de reis dan om de bestemming en zoek je tijdens deze reis continu naar een balans tussen verschillende behoeften. In het geval van “health fitness” is dit een balans tussen mentale en fysieke behoefte. Het feit dat het meer om de reis draait dan om de bestemming betekent soms ook dat je je moet neerleggen bij een doel dat niet te behalen valt en zul je een andere koers moet nemen. Motivatie en discipline zijn belangrijk, maar acceptatie en compassie net zo goed.

Hoe langer ik steady was, hoe meer vragen ik van mensen kreeg: wanneer ging de knop om? Wat is mijn geheim? Het antwoord is simpel: er is geen geheim en de knop gaat altijd op en neer. Juist door jezelf uit te blijven dagen blijf je groeien, maar met uitdagingen komen hoogte- en dieptepunten. Maar ik besef me wel: ik ben niet de enige die het af en toe moeilijk heeft, iedereen die voor iets vecht maakt dit mee. Ik vind het nog steeds moeilijk om een pas op de plaats te doen. Hier moet ik echt bij stil staan zo nu en dan. Ik ben erg perfectionistisch en competitief naar mezelf toe. Ik wil vaak harder, sneller, beter. Dit ertoe geleid dat ik nog lang in mijn hoofd “het dikke meisje” was, terwijl ik rond liep in maat 36. Ik hield de verandering van mijn lichaam mentaal niet bij.

Naast deze valkuil weet ik gelukkig ook wat mij ontzettend sterk maakt: respect voor mezelf en anderen. Ik zal iemand nooit veroordelen om de keuzes die hij of zij maakt in haar leven, juist omdat ik weet hoe het voelt om aan “de andere kant” te staan. Daarnaast ben ik door jaren lang een veranderproces te doorlopen een kei geworden in het stellen van haalbare doelen, het ingang zetten van een verandering, het vasthouden van de verandering en het vermogen om mijn methode of doelen bij te stellen.

Ik ben ontzettend enthousiast om samen met jullie aan de slag te gaan. Ik sta aan je zijde bij het doorlopen van deze spannende en leerzame reis. Als ik het kan dan kan jij het ook!

Liefs, Gina"

Benieuwd wat jouw persoonlijke coach voor je kan betekenen? Zeer binnenkort ontvang je via de nieuwsbrief meer informatie over persoonlijke coaching. Ontvang je de Smartass mails nog niet? Schrijf je dan in en zorg dat we niet in je SPAM box terecht komen!

Reacties